Sabtu, 21 Julai 2012

SEMBANG PAGI.

Alhamdulillah masih diberi nafas untuk meneruskan kehidupan yang indah ini.. masih lagi mendengar bunyi-bunyi kicauan burung di pagi hari. Hari ini diberi kesempatan untuk meneruskan puasa ke-2 di bulan ramadhan bagi tahun 2012. Ya! tahun 2012, tahun ini adalah tahun yang paling kejam dalam hidup aku.. banyak perkara yang tak diduga berlaku dengan sekelip mata dan takdir yang bergitu berat terpaksa aku tanggung.. SEDIH dgn DUGAAN yang NYATA. :(

Tahun ini genaplah 4 tahun aku berada dalam industri lakonan, bermula dari pelakon extra pada awal tahun 2008.. balik ke kampung 2 minggu sebelum puasa pada tahun itu jugak dan terus berputus asa untuk ke KL kerana aku tak nampak jalan macam mana untuk aku nak cipta nama sebagai pelakon.. lepas tu aku dikurniakan rezeki yang tak pernah aku angankan dalam hidup aku dan tak pernah juga tercipta dek akal fikiran aku yang waras ini.. ZEDZAIDI offer gua jadi P.A dia beb! sejak itu aku mula menampakkan cahaya masa depan aku untuk terus bertahan dalam dunia lakonan.. Sedar tak sedar, setahun setengah jugak aku menjalani hidup sebagai P.A dan aku tak akan lupa segala suka duka dalam melayari hidup sebagai P.A. Disitu aku mula mengenali ARTIS-ARTIS, aku belajar hidup dalam kehidupan ARTIS dan aku belajar menjadi ARTIS.. tapi awal bulan JUN tahun ini aku telah mengambil keputusan untuk tidak mahu berlakon lagi dengan sebab-sebab yang tertentu.. aku pasti ini keputusan yang pahit tapi aku terpaksa demi segala kenangan yang telahpun berlalu. Terima kasih buat ZEDZAIDI kerana anda saya dikenali oleh rakan-rakan ARTIS dan rakan-rakan yang ingin mengenali saya. :)

Sebenarnya sejak aku kecil lagi aku terlalu meminati nyanyian.. sehingga sekarang minat itu masih menebal dalam hati.. dan aku ingin jadi seorang penyanyi jika diizinkan olehNya. Masuk indusrti lakonan tu sebenarnya mencari jalan agar aku dapat masuk ke dalam industri nyanyian.. aku ingat mencipta nama melalui lakonan mudah, tapi sebaliknya.. jadi aku terpaksa melupakan jalan itu. Kini aku sedang berehat panjang di kampung sambil-sambil tu adalah masuk studio jamming dengan band yang agak boleh tahan jugak permainannya.. main genre rock kapak memang kene dengan jiwa aku.. ada peluang terus masuk jadi vocalist.. hehehehehe. Bila aku suarakan pada kawan-kawan aku yang aku mula nak menyanyi, semuanya gelak dan mengutuk.. biasa la sifat manusia memang macam tu.. aku tak cakap orang lain.. kalau aku pun aku gelak jugak.. hahahahahahahaha.. tapi aku tak ambik port pun pasal tu.. orang melayu ni masa kita tak berjaya memang dia gelak dan kutuk, tapi bila dah berjaya nanti mula la sanjung dan kata 'itu kawan aku'.. aku dah faham dah.

Buat masa sekarang ni aku cuba mencipta beberapa lagu untuk aku buat satu ALBUM SINGLE.. insyaAllah jika diberi rezeki dan keberkatan, terlahirlah ALBUM tu.. genre yang akan aku bawa mungkin genre jiwang kot.. sebab rock zaman sekarang susah nak diterima.. duk di kampung perah otak buat lagu.. memang satu tekanan buat aku.. orang kata 'nak seribu daya, taknak seribu dalih'.. 'usaha tangga kejayaan'.. apapun nanti kita tengok la macam mana., byeeee. :)